Waarom moet men veel aandacht geven aan dit onderwerp

Op uw ogen moet u natuurlijk zuinig zijn. Het is dan ook verstandig uw ogen regelmatig te laten controleren. Geen of een verkeerde correctie kan erg veel ongemak veroorzaken. Zo kan een minieme afwijking klachten veroorzaken.
Met behulp van geavanceerde apparatuur en uiteraard met juiste opleidingsniveau en ervaring bepalen wij niet alleen de sterkte maar ook de conditie en de balans tussen uw ogen. Dit geeft een beeld van de beweging en samenwerking van beide ogen.
De oogdruk, als u ouder dan veertig jaar bent, meten wij en ook het netvlies wordt gefotografeerd. Een te hoge oogdruk ( glacoom) kan leiden tot problemen met het gezichtsveld met als mogelijk gevolg gezichtsveldverlies. Gezichtsveldverlies kan alleen worden voorkomen door het bijtijds signaleren van een afwijkende druk.

 

Diabetes controle

U kunt door uw huisarts naar ons doorgestuurd worden voor de jaarlijkse oogcontrole. Wij beoordelen hierbij uw netvlies en rapporteren aan uw huisarts waarbij u zo nodig naar de oogarts wordt doorverwezen.

 

Geconstateerde afwijkingen

Mochten er afwijkingen worden gevonden die nader bekeken of behandeld moeten worden, dan worden de bevindingen vastgelegd. Deze worden aan u meegegeven voor uw huis- of oogarts.
De huisarts kan de eventuele verwijzing naar de oogarts regelen, maar de optometrist kan dit ook. Bij acute situaties wordt u direct naar de oogarts verwezen.

oogmeting

Klachten

De meest voorkomende klachten zijn:

Hoofdpijn

Vermoeidheid

Wazig zien

Dubbel zien

Het gevoel van een “band”om het hoofd

Nek- en schouderklachten

Hoofd voorover, achterover of scheefhouden

Knijpen of knipperen met de ogen

Branderige- of tranende ogen

“tijd voor een controle dus”

Hoe wordt gemeten

Wij meten uw ogen bij voorkeur met een pasbril. Dit maakt een veel betere communicatie mogelijk tussen u en de onderzoeker. Eerst meten wij uw beide ogen afzonderlijk, waarna wij uitgebreid de samenwerking tussen uw beide ogen onderzoeken.

De gezondheid van uw ogen wordt eveneens onderzocht alsmede oogleden, oogwit, ooglenzen en netvliezen. Hiervoor gebruiken wij microscopen, videocamera en een speciale netvliescamera.

Prisma-metingen ( dat beide ogen tegelijk naar één punt kijken) worden uiteraard ook gedaan.

oogmeting

Onze meetruimtes

Openingstijden

Maandag 13:00 – 18:00 uur
Dinsdag 09:00 – 18:00 uur
Woensdag 09:00 – 18:00 uur
Donderdag 09:00 – 18:00 uur
19:00 – 21:00 uur
Vrijdag 09:00 – 18:00 uur
Zaterdag 09:00 – 17:00 uur
Zondag Gesloten

Vragen en Bestellingen

Hetzelfde als de laatste keerAnders dan de laatste keer

Ik accepteer de privacy statement

Onze gegevens

  • Kloes Brillen en Lenzen
  • Zeestraat 18-20 1941 AP Beverwijk
  • 0251 212252
  • info@kloes.nl